• تاریخ انتشار : 1398/08/01 - 13:02
  • بازدید : 709
  • تعداد بازدید : 87
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته بین المللی پیشگیری از مسمومیت با سرب

28 مهر تا 4 آبان ماه هفته بین المللی پیشگیری از مسمومیت با سرب و راه های مقابله با آن می باشد.

هفته بین المللی پیشگیری از مسمومیت با سرب
مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی لقمان حکیم

28 مهر تا 4 آبان ماه هفته بین المللی پیشگیری از مسمومیت با سرب و راه های مقابله با آن می باشد.
این هفته تمرکز بر آشنایی با منابع آلوده کننده حاوی سرب، علائم مسمومیت های حاد و مزمن، تشخیص و درمان را محوریت کار خود قرارمی دهد، لذا بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم در راستای برنامه سازمان بهداشت جهانی (WHO) و همزمان با هفته پیشگیری از مسمومیت ها در ایران، تلاش دارد نسبت به  اطلاع رسانی و ارتقا سطح آگاهی افراد در این زمینه اقدام نماید. 
یادآور می شود تاکنون، تلاش جهت حذف سرب از بنزین و صنعت رنگ سازی از اقداماتی است که در کشور ایران صورت گرفته است نظر مخاطبان گرامی را به بخشی از دانستنی های مسمومیت با سرب به منظور ارتقاء سطح آگاهی جلب می نماید.


دانستنی های مسمومیت با سرب


 
سرب فلزی سمی است که در محیط اطراف ما وجود دارد و چهارمین فلز موجود در پوسته زمین می باشد. به صورت گسترده ای از محل کار تا محل زندگی می تواند وجود داشته باشد.
منابع سرب: رنگ های با پایه سرب بویژه در دیوارهای خانه های قدیمی، اسباب بازی های کودکان، ظروف سفالی لعاب دار، لوازم آرایشی نامرغوب، حشره کش ها و آفت کش های کشاورزی، بنزین وسایل نقلیه موتوری، آب لوله های سربی، صنایع خودروسازی، باتری سازی، رنگ سازی، کاشی، سرامیک
یکی از منابع مهم آلودگی در کشور ما: آلودگی مواد مخدر افیونی با سرب است که سبب مسمومیت های مزمن شدید در افراد معتادمی گردد.


علائم مسمومیت


مسمومیت حاد: دردهای کولیکی شکم همراه با یبوست یا ندرتا اسهال، تهوع، استفراغ، تشنج و حتی کما
مسمومیت مزمن: مسمومیت تدریجی یا مزمن علائم با حساسیت کمتر است و احساس خستگی و کسالت، ضعف حافظه، فراموشی، سردرد و گیجی، کم خونی و افزایش فشار خون، تصلب شرائین، تغییرات رفتاری، اختلال حس و حرکت دست ها و پاها و در موارد پیشرفته حتی تشنج و کما بروز می کند.
یکی دیگر از علائم مهم: اختلالات تولیدمثل در هر دو جنس است که با نازایی و یا سقط های مکرر خود را نشان می دهد.
توجه: مسمومیت با سرب در کودکان زیر 6 سال و مخصوصا در زیر 3 سال بسیار جدی تر و آسیب رسان تر بوده و با عوارض تکامل جسمی و ذهنی در آنها همراه است که از مهمترین آنها می توان به افت IQ و بهره هوشی اشاره کرد.
تشخیص: تشخیص قطعی این مسمومیت با آزمایش بررسی سطح خونی سرب یا همانBlood Lead Level  می باشد.
درمان: تحت نظر پزشک متخصص آنتی دوت و پادزهر در طول دوره خاص تجویز می گردد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 84336
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب