• تاریخ انتشار : 1396/06/26 - 09:41
  • بازدید : 6402
  • تعداد بازدید : 826
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جشن «هزارمین جراحی کاشت حلزون شنوایی»

جشن «هزارمین جراحی کاشت حلزون شنوایی» باحضور اساتید و اعضای هیات علمی گوش و حلق وبینی، دستیاران، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمع کثیری از کودکان به همراه والدینشان، چهارشنبه هشت شهریورماه درتالار همایش های بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.

جشن «هزارمین جراحی کاشت حلزون شنوایی» باحضور اساتید و اعضای هیات علمی گوش و حلق وبینی، دستیاران، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمع کثیری از کودکان به همراه والدینشان، چهارشنبه هشت شهریورماه درتالار همایش های بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.

دکتر خواجوی مدیر گروه گوش و حلق وبینی دانشگاه و رئیس انجمن جراحان گوش و حلق وبینی کشور ضمن خیر مقدم به تمامی خانواده ها وشرکت کنندگان، از شنوایی بعنوان یکی از نعمت های بزرگ خداوند یاد کرد وگفت: مسلما انسان از هر نعمتی که محروم باشد، ارزش آنرا بیشتر درک می کند. آدمی که شنوایی نداشته باشد مسلما دریک سکوت محض قرار می گیرد چون بسیاری از ارتباطات، یادگیری ها و بالندگی ها با شنوایی شکل می گیرد. بینایی هم اهمیت دارد ولی شنوایی قطعا در یادگیری، آموزش و ارتباط برقرار کردن اهمیت بیشتری را داراست.

مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه با بیان اینکه درتمامی مراکز عمده دانشگاهی کشور ما عمل کاشت حلزون انجام می شود، افزود: یکی از انقلاب هایی که اواخر قرن گذشته میلادی در علم پزشکی حاصل شد، ابداع و اختراع دستگاه حلزون شنوایی بود. این دستگاه روز بروز تکامل پیدا کرده و هنوز هم ادامه دارد و در تمام دنیا این عمل انجام می شود. خوشبختانه در کشور ما نیز به همت اساتید بزرگ و مجرب خیلی زود این جراحی و استفاده از این امکانات میسر شد و درحال حاضردر تمامی مراکز عمده دانشگاهی کشور ما این عمل انجام می شود.

دکتر خواجوی هزارمین کاشت حلزون را مرهون تلاش های اساتید مجرب و همکاری تیمی تمامی همکاران دانست و گفت: رسیدن ما به این نقطه مرهون تلاش همه عزیزان است چون این یک کار کاملا تیمی بوده و برای دستیابی به اهداف موردنظر باید هماهنگی بین قسمت های مختلف کشور، وزارت بهداشت، بیمارستان و همچنین هماهنگی بین رشته ای وجود داشته باشد.

وی با تقدیر از تیم مدیریتی بیمارستان لقمان و تمامی همکارانی که در این راه به مجموعه کمک کردند، خاطرنشان کرد: بی شک همه مجموعه دست به دست هم داده اند از وزارت بهداشت و بیمارستان لقمان و مرکز کاشت حلزون شنوایی گرفته تا شرکت های مربوطه تا بتوانند مشکل نیازمندان را رفع کنند؛ شرکت هایی که اگر کمک و مساعدت آنها نبود ما در این زمینه خیلی عقب بودیم. در این راه دکتر علی افتخاریان واقعا برای راه اندازی این مرکز تلاش های فراوانی انجام داده اند و همچنین دکتر مختاری نژاد نیز ازجمله اساتیدی هستند که در این راه تلاش می کنند.

در ادامه مراسم دکتر افتخاریان جراح گوش و حلق وبینی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و موسس و سرپرست مرکز کاشت حلزون بیمارستان لقمان نیز درسخنانی اظهار داشت: از اینکه امروز اینجا جمع شده ایم تا هزارمین کاشت حلزون شنوایی در بیمارستان لقمان را جشن بگیریم خداوند را شاکرم، خدا را شاکرم که رحمتش شامل یک هزار انسان نیازمند شنوایی شد.

وی با بیان اینکه شنوایی تنها حسی است که جایگزین دارد، افزود: امروزه تنها حس از حواس انسان که جایگزین الکترونیکی و مصنوعی دارد، جایگزینی که کارآمد،کارا و بسیار موثراست؛ پروتز کاشت حلزون شنوایی است. البته پروتز بینایی هم داریم ولی به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و درمراحل بسیار اولیه است که امیدواریم که در آن زمینه نیز به پیشرفت های چشمگیری دست پیدا کنیم.

موسس و سرپرست مرکز کاشت حلزون بیمارستان لقمان با ذکر مختصری از تاریخچه کاشت حلزون، خاطرنشان کرد: عمل کاشت حلزون شنوایی عمل سختی نیست ولی نتیجه اش بسیار عالی است. درواقع کار بزرگ را کسانی انجام دادند که در راه ابداع و تکامل این قضیه پا به این عرصه گذاشته و زحمات فراوانی را در این راه متحمل شدند.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۹۵ درصد ناشنوایان با کاشت حلزون شنوایی، می توانند بشوند، تصریح کرد: کاشت حلزون در یک جمله برای بیماری استفاده می شود که کم شنوایی و یا ناشنوایی دارد و با استفاده از ۲ سمعک کاملا تنظیم شده به میزانی از شنوایی که بتواند ارتباط کلامی خوبی برقرار کند، نرسد. بیشتر مراجعان ما بیماران مادرزادی هستند که باید گفت در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد ناشنوایان مادرزادی با کاشت حلزون، شنوایی خود را بدست می آورند البته بقیه هم با پروتز کاشت ساقه مغز مشکلشان حل می شود که این جای خوشحالی دارد.

دکتر افتخاریان در ادامه با اشاره به تاریخچه راه اندازی مرکز کاشت حلزون بیمارستان لقمان، اظهار داشت: مرکز کاشت حلزون بیمارستان لقمان در سال ۱۳۸۷ پس از ۶ سال پیگیری مستمر راه اندازی شد ودرواقع در ۲۳ تیرماه سال ۸۷ اولین کاشت حلزون شنوایی در این مرکز صورت گرفت. در همان سال یعنی درطول هشت ماه، ۴۷ عمل انجام شد که همه آنها موفقیت آمیز بود. تاکنون نیز ۱۰۰۲ عمل کاشت انجام داده ایم که ۱۵ تا از این عمل ها کاشت پروتز ساقه مغز بوده است و در یک بازه زمانی ۹ ساله عدد ۱۰۰۲ رقم قابل توجهی است که حتی در مراکز بزرگ دنیا نیز کمتر مشاهده می شود.
موسس و سرپرست مرکز کاشت حلزون بیمارستان لقمان در پایان با تقدیر از تمامی همکارانی که در طول این سالها همکاری مستمر وموثری با این مجموعه داشته اند، افزود: ابتدا از خانواده هایی که از روزهای اول به ما اطمینان کردند که بچه هایشان را برای عمل پیش ما بیاورند، تشکر می کنم. دیدن کودکانی که الان بزرگ شده اند و می توانند بشوند و مثل همه زندگی می کنند خیلی ارزشمند است. وی همچنین از روسای سابق دانشگاه، ریاست بیمارستان لقمان، اساتید، دستیاران، مدیران گروه ها، همکاران هیات امنای وزارت بهداشت، اعضای هیات علمی گوش و حلق وبینی، پرسنل بخش های مختلف بیمارستان و تیم کاشت حلزون تقدیر کرد.

این جشن با برپایی برنامه های شاد و متنوع برای کودکانی که تحت عمل کاشت حلزون شنوایی قرار گرفته بودند ادامه یافت.
منابع :دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  • گروه خبری : اخبار اصلی,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 51510
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب