• تاریخ انتشار : 1397/03/07 - 11:29
  • بازدید : 735
  • تعداد بازدید : 105
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های کارشناتس تغذیه در ماه مبارک رمضان

توصیه های کارشناتس تغذیه در ماه مبارک رمضان

توصیه های کارشناتس تغذیه در ماه مبارک رمضان
 
کارشناس مسئول تغذیه مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی لقمان حکیم در خصوص تغذیه صحیح در ماه رمضان گفت: در تمام ایام ماه مبارک رمضان به علت نظم خاص آغاز زمان تناول غذا و پایان آخرین وعده و زمان طولانی بین آغاز روزه تا ادامه آن تا افطار باید تغییراتی در نوع ماده غذایی مصرفی و مقدار آنها در افطار و شام تا خواب و وعده سحری ایجاد شود. در این ماه مانند تمام روزهای دیگر سال، تناسب ،تعادل و تنوع تغذیه روزمره که اساس سلامتی و تامین نیروی کار و برطرف کردن نیاز سلول های بدن به مواد مغذی است به قوت خود باقی می باشند. تنها تفاوت در ایام حذف وعده ناهار و لزوم رعایت زمان های مشخص خوردن و آشامیدن و کاهش انرژی مورد نیاز روزانه می باشد.
زهرا عابدپور در گفت و گو با روابط عمومی بیمارستان توصیه کرد : برای پیشگیری از ضعف جسمی ،افت قند و فشار خون ، عدم تمرکز و بی حوصلگی و بوی بد دهان از حذف وعده سحری جدا خودداری گردد.
 وی ادامه داد: توجه داشته باشید جهت پیشگیری از ایجاد عطش در طی روز در وعده سحر از نوشیدن پی در پی چای و قهوه و نوشابه های گازدار و کافئین دار خودداری شود. و در فاصله وعده شام تا خواب برای تامین مایعات مورد نیاز بدن باید از آب آشامیدنی ، سبزیجات و میوه های تازه ، آبمیوه های خانگی رقیق شده و عرقیات گیاهی استفاده کنید. و برای سحر از نان های سبوس دار یا غلات کامل پخته شده در شیر کم چربی(شیر برنج ، جو، فرنی ...) و حلیم کم چرب یا خوراک غلات کامل با سبزیجات تغذیه نمایید.
کارشناس تغذیه تاکید کرد : از میل کردن منابع زیاد پروتئینی و گوشت های سرخ شده در روغن خودداری کنید . هر چه پروتئین مصرفی بیشتر باشد از عطش شدید رنج برده و کلسیم  بیشتری از بدن دفع خواهد شد.
وی افزود : میل کردن مواد غذایی حاوی قندهای تصفیه شده ،تک قندی ها باعث ترشح بیشتر انسولین شده و سطح قند خون و فشار خون را پس از برخواستن از خواب صبح بیشتر خواهد نمود. و بهتر است از وعده سحری از میوه های آبدار مانند هندوانه ، طالبی، مرکبات تازه ، سیب و انواع آلو و گیلاس و توت ها استفاده شود. جهت وعده افطار بهتر است از نوشیدنی های گرم مانند شیر ولرم و خرما یا یک قاشق عسل یا شیر موز، قند مورد نیاز مغز و بدن تامین شود. خوردن نان سنگگ یا هر نوع نان سبوس دار دیگر همراه با پنیر و گردو و سبزی خوردن یا انگور نیز مناسب می باشد.
زهرا عابدپور با بیان اهمیت مصرف خوراکی های سبک و مناسب در وعده شام اظهار داشت : با رعایت یک فاصله کوتاه شام سبک حاوی سالاد تازه فصل شامل، کاهو ، خیار و گوجه همراه کمی گردو و کشمش مناسب به تامین انواع ریز مغذی ها و     ویتامین ها کمک می کند. وی توصیه نمود : فاصله بین وعده شام تا خواب ، در فرصت 3-2 ساعت باقی مانده با نوشیدن آب و مایعات و میل نمودن میوه های فصل و همچنین دانه ها و مغزها و آجیل های خام بدون نمک به مقدار 2-1 قاشق غذا خوری ، انرژی لازم فعالیتهای روزانه خود را تامین کنید. در این ساعات به هیچ وجه از دسر های چرب و سنگین مانند زولبیا و بامیه ،حلوا ، شیرینی خامه ای و غذا های پر چرب و سرخ کرده استفاده نکنید.
 
 
  • گروه خبری : اخبار اصلی,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 62695
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب