دوشنبه ١٧ مرداد ١٤٠١ -

زمان بازدید : 3.10

صفحه اصلي > کتابخانه > درباره کتابخانه > برنامه راهبردی کتابخانه لقمان

مقدمه:

امروزه برنامه ریزی استراتژیک در یک سازمان‌ نقش مهمی در شناسایی جایگاه سازمان‌ و مأموریت آن در بین سایر سازمان ها و  محیط های پیرامون خود دارد. برنامه ریزی استراتژیک سازمان بایستی به نحوی طراحی و اجرا شود که اهتمامی  برای شناخت محیط درونی و بیرونی سازمان و تاکید آن بر روی کارآیی و اثربخشی باشد و به جایگاه و  منافع آتی توجه شایانی داشته باشد. با عنایت به تحولات روزافزونی از جمله " استفاده از فناوری اطلاعات، دولت الكترونیك، تغییر سیاست‌ها و اولویت‌های آموزشی، محدودیت‌های مالی، تحریم‌های بین‌المللی و " که در محیط موسسات دولتی و سازمان‌های غیرانتفاعی رخ می دهد. کتابخانه ها خواسته یا ناخواسته شاهد این تحولات و تغییرات سریع می باشند، لذا اتخاذ  یک رویكرد استراتژیك برای سازمان‌ها  امروزه امری ضروری می باشد. امید است با عنایت به الطاف الهی وهمت و پشتکار تمامی کارکنان مرکز لقمان حکیم نسبت به پایندی و اجرای سند استراتژیک تلاش نموده و شاهد تحقق اهداف والای کتابخانه مرکز بعنوان  ارائه دهنده مطلوبترین خدمات آموزشی باشیم.

تمرکز در این مرکز بر 5 اولویت زیر می باشد:

"تعالی در کیفیت  ، آموزش و پژوهش ،  فناوری اطلاعات و ارتباطات نوین،  رضایتمندی ذی نفعان داخلی و خارجی ،  بهره وری منابع و بهبود مستمر فرآیندها"

هر ساله  بر اساس تحلیل وضعیت درونی و بیرونی،  استراتژیهای مرکز بازنگری شده و برنامه های عملیاتی نیز سالیانه تدوین می گردد. پایش برنامه های عملیاتی نیز بصورت فصلی انجام می شود.

تاریخچه و معرفی مرکز:

كتابخانه مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی لقمان حکیم  در سال 1366 تاسيس گرديده است. مساحت مخزن در حدود 250 متر مربع است. و شامل بخشهایی چون  مجموعهسازی و سازماندهی ، مرجع ، اطلاعرسانی ، تامین منابع الکترونیکی ، زیراکس و تکثیر میباشد.

چشم انداز (Vision ):

کتابخانه بیمارستان تلاش می نماید تا با بکارگیری کتابداران بالینی و متخصصین اطلاع رسانی پزشکی، استفاده از فناوری های نوین، تامین منابع اطلاعاتی چاپی و الکترونیک به روز، تامین نیازهای اطلاعاتی کاربران و دسترسی آسان به اطلاعات مبتنی بر شواهد پزشکی در راستای ارتقاء کیفیت مراقبت از بیمار و سطح سلامت جامعه گام بردارد.

ارزش ها :

اصول ارزشی کتابخانه لقمان  مبتنی بر ارائه کامل ترین، دقیق ترین و روزآمدترین خدمات به تمام مراجعان می باشد و نیز دائما رویکردهای خلاقانه را در استفاده از فن آوریهای نوین در ارائه خدمات وتهیه منابع علمی دنبال می کند. خدمت به همنوع، مشتری مداری، اولویت مقوله خدمات آموزشی، ارتقاءمستمر کیفیت ارائه خدمات از طریق سیاست گذاری داخلی، برنامه ریزی، اجرا و نظارت پیوسته وعدالت محوری در ارائه خدمات جزو مهم ترین ارزش های این مجموعه می باشد.

ماموریت:

ماموریت کتابخانه بیمارستان و خدمات اطلاع رسانی پزشکی، تامین و دسترس پذیری منابع اطلاعات بالینی روزآمد برای کاربران شامل پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و پژوهشگران جهت ارتقاء کیفیت مراقبت از بیمار است. بخشی از خدمات کتابخانه و اطلاع رسانی پزشکی در راستای تامین نیاز اطلاعاتی بیماران و خانواده های آنها ارائه می شود.

اهداف کلان:

·   ارتقاء کمی وکیفی ارائه خدمات کتابداری و اطلاع رسانی به مراجعین

·   ارتقاء آموزش به کاربران

·  بهبود رضایت مراجعین

مراجعه کنندگان کتابخانه:

اعضای هیئت علمی، پزشکان، دانشجویان گروه پزشکی، پرستاران، داروسازان، کارمندان و پژوهشگران مرکز می باشند.

محصولات و تولیدات کتابخانه ای:

اطلاع رسانی اطلاعات علمی در حوزه پزشکی

باورها وارزشهای حاکم بر کتابخانه:

ارائه خدمات اطلاع رسانی و کتابداری- نوآوری در ارائه خدمات و به کارگیری فن آوری جدید

نگرش سازمان نسبت به نیروی انسانی:

توانمندسازی نیروی انسانی کتابدار  با هدف تخصصی نمودن بخش های کتابخانه وبهینه سازی کیفیت ارائه خدمات کتابخانه

ویژگی های ممتاز کتابخانه :

داشتن اعضای هیئت علمی فعال

تکنولوژی مورد استفاده در کتابخانه مرکز:

·        داشتن نرم افزار جامع مدیریت منابع کتابخانه

·        دسترسی به منابع دیجیتال پزشکی خریداری شده توسط کنسرسیوم وزارت بهداشت

·        دسترسی به کتب موجود در کتابخانه مجازی پزشکی

·        دسترسی به نشریات پزشکی و غیرپزشکی فارسی از طریق اشتراک پایگاه های نشریات کشور

پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی - بیمارستان لقمان حکیم
آدرس : تهران - چهار راه لشگر خیابان مخصوص - بیمارستان لقمان حکیم
کدپستی : 1333635445

تلفن : 9-55419005 - 021
پست الکترونیک:
loghman.hospital@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.